tolil-santier-hala

Exportatorul de ovine Tolil Company a început construcția unei unități de procesare carne la Tulcea, o investiție de peste 6 milioane de euro
Adaugat la data 11 mai 2020

Exportatorul de ovine Tolil Company a început construcția unei unități de procesare carne în comuna Baia, județul Tulcea. Valoarea investiției înseamnă 6,2 milioane de euro, din care finanțare neramburabilă 2,5 milioane de euro. Proiectul este finanțat din alocarea ITI pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, sM 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole”.

Investiția vizează crearea unei unități de abatorizare, prelucrare, procesare și comercializare carne vită și oaie, precum şi achiziţionarea de echipamente tehnologice corespunzătoare fluxurilor tehnologice proiectate.

Unitatea de procesare are o capacitate proiectată de 200 capete/oră pentru ovine și 20 capete/oră pentru bovine. Proiectul prevede și realizarea de spații pentru prelucrarea, procesarea și comercializarea preparatelor din carne.​​


Crearea lanțului alimentar va contribui la crearea de valoare adaugată în cadrul companiei, prin creșterea veniturilor din vânzarea de produse procesate. Prin adaugarea noii​ etape pe flux, crește gradul de procesare, respectiv se adaugă factori intensivi de producție (forța de muncă, active), care sunt utilizați mai eficient.

 

Realizarea proiectului permite valorificarea optimă a potențialului agricol (zootehnic) al zonei, investiția fiind localizată într-o zona cu tradiție în creșterea animalelor.

Un detaliu important al proiectului este că prin realizarea acestei investiții vor fi generate 26 noi locuri de muncă pentru zona rurală Baia.


Descriere sintetică a proiectului

​​Beneficiar​S.C. Tolil Company S.R.L.
​Denumire proiect​„Înființare unitate de abatorizare și procesare carne”
​Amplasare​Comuna Baia, județul Tulcea 
​Program​Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 
​Submăsura​Submăsura 4.2 Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole
​Contractare​17.05.2018
​Finalizare​05.09.2021
​Valoarea finanțării nerambursabile​2.499.624 Euro
​Valoarea totală a proiectului ​6.200.000 Euro