Catalog-Item Reuse

Reuniune a Comitetului Consultativ al ADI ITI Delta Dunării
Adaugat la data 12 octombrie 2018

Miercuri, 10 octombrie 2018, a avut loc reuniunea Comitetului Consultativ al Asociaţiei pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării.
Au participat reprezentanți ai autorităților publice, ONG-uri și asociaţii patronale , membri în Comitetul Consultativ. Discuțiile au vizat evoluția Programelor Operaționale care contribuie la realizarea obiectivelor specifice, din cadrul Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă a Deltei Dunării.
„Din alocarea de 1,2 miliarde de euro, în prezent, în teritoriul ITI Delta Dunării au fost depuse peste 1500 de proiecte a căror valoare depășește 700 de milioane de euro”, a declarat, în debutul reuniunii, preşedintele ADI ITI Delta Dunării, Ilie Petre.
• Ce spune președintele ADI ITI Delta Dunării, Ilie Petre, despre proiectul strategic Pod peste Dunăre
În ceea ce priveşte construcţia podului de peste Dunăre - proiect strategic de importanță majoră nu numai pentru județul Tulcea, ci pentru întreaga țară, preşedintele Ilie Petre a spus: „ Suntem la momentul în care pe malul tulcean au început lucrările de descărcare arheologică iar cererea de finanțare va fi depusă în cel mai scurt timp posibil.
Lucrurile se mișcă, se fac pași importanți, într-un efort comun, pentru concretizarea acestei investiții de maximă importanță pentru dezvoltarea județului Tulcea, pentru dezvoltarea regională, un proiect strategic al României”.
• Coordonatorul ADI ITI Delta Dunării, Doina Surcel, cere efort comun în implementarea proiectelor
Coordonatorul ADI ITI Delta Dunării, Doina Surcel, a făcut o expunere a situaţiei la zi pe fiecare program operaţional, context în care a subliniat încă o dată necesitatea unui efort comun ADI ITI –beneficiar pentru eficienţă în absorbţia fondurilor europene.
„Sunt aspecte ce ţin și de rigiditatea aparatului birocratic care îngreunează implementarea proiectelor este adevărat, dar o implicare dedicată va putea conduce la finalizarea scopului comun și anume dezvoltarea integrată a teritoriului.

Este nevoie de implicare susținută din partea beneficiarilor, responsabilitatea fiind exclusiv a acestora”, a afirmat Doina Surcel.