Catalog-Item Reuse

Dezbatere publică pe tema Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă a Deltei Dunării
Adaugat la data 19 aprilie 2016

Luni, 18 aprilie 2016, începând cu ora 9.00, la sala Mihail Kogălniceanu a avut loc ultima dezbatere publică pe tema Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă a Deltei Dunării, eveniment organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, cu sprijinul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării și Consiliului Județean Tulcea.

La eveniment au participat premierul Dacian Cioloș, vicepremierul Vasile Dâncu, ministrul Fondurilor Europene Aura Răducu, alți reprezentanți ai ministerelor de resort.

Prezent la Tulcea, premierul Dacian Cioloș a reiterat importanța instrumentului financiar Investiții Teritoriale Integrate și a prezentat principalele repere pe care le consideră domnia sa esențiale pentru implementarea cu succes a proiectelor prinse în SIDD(DD): coordonare integrată, lucru în echipă, o atenție deosebită acordată localnicilor și necesităților lor.

În contextul discuțiilor despre Investițiile Teritoriale Integrate, doamna ministru Aura Răducu a comparat acest instrument financiar cu proiectele de dezvoltare urbană, pe care îl vede ca pe un continuator al acestor idei pentru investiții integrate.

Mai mult decât atât, domnia sa a vorbit despre faptul că alocarea financiară pentru ITI depășește chiar și sumele dedicate celor șapte poli de creștere pentru perioada de accesare 2007-2013.

 

Dezbatere SIDDDD Dezbatere SIDDDD Dezbatere SIDDDD