reuniune-oficiali-mediu-olanda

Reuniune cu oficiali ai administrației de mediu din Olanda
Adaugat la data 28 august 2018

​Marți, 28 august, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării, Ilie Petre, a participat la o întâlnire cu reprezentanți ai administrației de mediu și ai Asociației Autorităților de Apă din Olanda. Scopul vizitei delegației din Olanda a fost acela de a stabili un prim contact cu instituțiile cu rol administrativ, de guvernare și dezvoltare din zona Deltei Dunării și de a identifica potențiale arii de colaborare.

În cadrul reuniunii găzduită de Sala „Mihail Kogălniceanu" a Consiliului Judeţean Tulcea, a fost făcută o prezentare generală a mecanismului financiar ITI, programele gestionate, alocările dedicate teritoriului acoperit de Investiţiile Teritorial Integrate şi o prezentare punctuală a principalelor proiecte din zona de mediu.

Președintele Ilie Petre afirmă că reuniunea de astăzi poate deschide calea unei colaborări cu specialiștii de mediu din Olanda.

„ A fost o discuție deschisă, interesantă care cred că va deschide calea unui schimb de experiență util de ambele părți pe această componentă de mediu. Ținând cont de experiența Olandei pe segmentul acesta al zonelor umede sperăm la identificarea unor soluții care să răspundă unor probleme din Delta Dunării. Aceste soluții trebuie însă să țină cont de echilibrul dintre dezvoltarea economică și protecția mediului, nevoile localnicilor din Deltă și conservarea biodiversității", a declarat președintele ADI ITI Delta Dunării, Ilie Petre.

La dialogul cu membrii delegației olandeze au participat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, deputatul Lucian Simion – vicepreședinte al Comisiei de Mediu din Camera Deputaților și președintele Asociației de Dezvoltare Durabilă, Dan Drăgan. Au fost de asemenea, prezenți reprezentanți ai Prefecturii și Primăriei Tulcea.

Din delegația olandeză au făcut parte: Anton Roeloffzen specialist în politica în domeniul solului din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Rijnmond, Otto Ferf Jentink - Manager proiecte integrate de apă Waternet – Compania de Apă Amsterdam, Michiel Firet - Agenția de Stat pentru gospodărirea pădurilor și a rezervațiilor naturale din Olanda.
CP-ITI-reuniune-oficiali-mediu-olanda-28.08.2018​