ITI-intalnire-lucru-prefectura-tulcea

Ambulanțe noi la SJA și dotarea parcului naval de intervenție al ISU, necesități care deschid lista noului plan de investiții ITI 
Adaugat la data 9 decembrie 2021

​Cooordonatorul Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării, Sorin Zaharcu, a avut astăzi o întâlnire de lucru la Prefectura Tucea cu reprezentanții instituțiilor din Sănătate și Situații de Urgență. Scopul întâlnirii a fost necesitatea identificării necesarului de investiții pe domeniile Sănătate și Situații de Urgență pentru viitoarea perioadă de programare 2021-2027.

Sorin Zaharcu a subliniat că este nevoie ca viitoarele proiecte pentru comunitate să fie identificate într-un termen scurt.

„Dorința mea este ca până în 31 decembrie propunerile să plece către reprezentanții Băncii Mondiale pentru a putea să construim următoarea etapă de programare. Această estimare a bugetului ne va ajuta pe noi să ne atingem obiectivele", a spus coordonatorul ADI ITI Delta Dunării în cadrul discuțiilor de la Prefectura Tulcea ce s-au desfășurat în prezența subprefectului județului Tulcea, Nicolae Topoleanu.


După primele discuții s-a desprins urgentarea modernizării parcului auto și naval al Serviciului Județean de Ambulanță. De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a avansat necesitatea achiziției de nave pentru intervenții de urgență în Delta Dunării.

Totodată, Prefectura a avansat ca prioritate identificarea soluțiilor prin care medicii de familie să poată beneficia o rețea locală de cabinete medicale.

Pe acest palier investițional, amintim că Mecanismul ITI are deja intervenții importante în comunitate prin finanțarea unor investiții fără precendent pentru mordernizarea și extinderea SJU Tulcea iar Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele Tulcea și Constanța se află printre beneficiarele proiectului Viziune 2020, care presupune, printre altele, achiziția de autospeciale de stingere cu apă și spumă, autospeciale de intervenție și salvare la înălțime, autospeciale descarcerare.

CP - ITI - intalnire de lucru Prefectura Tulcea_09-12-2021