semnare-contract-SF-PT- Drum-Expres-Braila-Tulcea

Construcția Drumului Expres Brăila-Tulcea, investiție finanțată prin mecanismul ITI
Adaugat la data 21 mai 2020

​Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat joi semnarea contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru drumul expres Brăila-Tulcea.

„Joi, 21.05.2020, CNAIR a semnat contractul de servicii „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Drum Expres Brăila (Jijila) - Tulcea (Cataloi)". Contractul în valoare de 14.159.206,13 Lei, fără TVA a fost semnat cu operatorul economic INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL S.A. (denumită anterior ACCIONA Ingenieria S.A.). Durata de realizare a contractului este de 24 de luni", se arată într-un comunicat de presă al CNAIR.

Valoarea totală a proiectului este de 22.870.639,08 lei și va fi finanțat din alocarea ITI pentru Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 .

Această investiție va fi completată de realizarea tronsonului Tulcea-Constanța , Drumul Expres Brăila - Tulcea – Constanţa fiind parte integrată a obiectivului Pod suspendat peste Dunăre - cel mai mare proiect de infrastructură al României din ultimii 30 de ani.

„S-a mai făcut un pas în realizarea acestui complex de investiții pe conectivitate. Remarcabilă este contribuția mecanismului financiar ITI la acest proiect major pentru România", a declarat Ilie Petre, președintele Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării.

ITI Delta Dunării este singura Investiție Teritorială Integrată ce se implementează în România în perioada de programare 2014-2020, conform Acordului de Parteneriat.Foto: Hotnews


CP-ITI-semnare-contract-SF-PT- Drum Expres Brăila-Tulcea-21.05.2020​