UPDATE FOTO Modernizarea Portului Tulcea
Adaugat la data 14 ianuarie 2022

Proiect: „Modernizarea Portului Tulcea - de la Mm 38+1530 - la Mm 38+800”

Finanțat din alocarea ITI pentru Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 2: Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient; Obiectivul Specific 2.4: Creşterea volumului de mărfuri tranzitate prin terminale intermodale şi porturi

Beneficiar: UAT-Județul Tulcea

Pentru detalii descarcă ➡ Fișa de proiect​​

 

Conform informațiilor furnizate de managerul de proiect, Dumitrel Mutu-Necula în prezent stadiul general al lucrărilor este de aproximativ 56%, în avans față de calendarul stabilit. 

 

„Lucrarea este împărţită în şase tronsoane. Primul tronson, cel din amonte, este destinat traficului de mărfuri, este o infrastructură portuară solidă. Sunt două sectoare de aproximativ 270 de metri unde este şi cheu pereat cu acostare la ponton dar preponderent este cheu vertical. Este un perete etanş din coloane armate care ajung până la 32 de metri adâncime.

Partea grea, de forţă, a proiectului este acest cheu vertical din coloane secante. Aproximativ, pe tot proiectul sunt în jur de 2.100 de coloane armate cu lungimi de la 20, până la 30 şi ceva de metri. Asta înseamnă undeva spre 40 de kilometri de foraje, lucru care nu se vede, dar care este structura de rezistenţă propriu-zisă.

Sunt nişte volume de lucru şi de materiale însemnate: socotit, în mare, înseamnă peste 50-60.000 mc de beton, cu cantitatea aferentă de oţel care este semnificativă, discutăm de mii de tone”, a explicat pentru dcnews.ro Dumitrel Mutu-Necula.Galerie Foto​ ​