plantatie-nuc-isaccea

Afacere cu nuci, finanțată cu fonduri europene la Isaccea
Adaugat la data 9 martie 2021

După ce s-a documentat temeinic tulceanul Neculai Ștefan a decis să investească într-o plantație de nuci.Povestea își are începutul în urmă cu 4 ani, la Isaccea.Neculai Ștefan a plantat în 2017 o suprafață de 3,7 hectare cu puiet de nuc, soiuri franțuzești. Cu fonduri nerambursabile accesate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 și-a dezvoltat investiția realizată în teritoriul ITI Delta Dunării.


 „Este vorba de o extindere a livezii cu încă 2,6 hectare cu material săditor achiziționat tot din Franța. Am început această nouă plantație în ianuarie 2020, iar la această dată pot să vă spun că suntem undeva la 60%, procent de implementare a proiectului.Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu o bună funcționare a lucrurilor sperăm să reușim până la final de an 2021 să finalizăm investiția cu o valoare totală de 423.000 de euro”, a precizat Neculai Ștefan.


Proiectul mai presupune  achiziția de echipamente necesare lucrărilor din livadă cât și construirea unei hale pentru procesare nucifere. Neculai Ștefan mai spune că intenționează să intre pe piața de profil cu uleiul de nucă, un produs apreciat pentru calitățile sale.


GALERIE FOTO​ 

Tulceanul îi îndeamnă pe tineri să-i urmeze exemplul: „Este un domeniu frumos care îți oferă perspectivă. Este bine să încercăm, să nu avem prejudecăți de genul eu nu o să pot…proiectele acestea sunt făcute numai pentru cei mari și așa mai departe. Cu ambiție, cu o bună informare, cu un plan bine stabilit, cu siguranță reușești să realizezi ce îți propui”

​​


Descriere sintetică a proiectului

​Beneficiar​Neculai Gh. Ștefan Persoană Fizică Autorizată 
​Denumire proiect ​„Înființare plantație de nuc pe suprafața de 2,6 ha și modernizare exploatație nuc pe 3,7 ha existentă, puț forat, împrejmuire și bazin vidanjabil”
​Amplasare ​Orașul Isaccea, Județul Tulcea​
​Program​Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 
​Submăsura ​Submăsura 4.1a Investiții în exploatații pomicole​
​Contractare ​28.01.2020
​Finalizare ​27.10.2022
​Valoarea finanțării nerambursabile ​380.768 Euro
​Valoarea totală a proiectului ​423.077 Euro