pensiunea-cuplu-calator-jurilovca-finantare-fonduri-nerambursabile-ITI-PNDR

Cu bani europeni, prin mecanismul ITI: Pensiunea agroturistică „Cuplu Călător”  - Ospitalitate în Jurilovca
Adaugat la data 23 ianuarie 2022

Claudia Isai, din Jurilovca, şi Marius Potolea, din Năvodari, au decis cu ceva ani în urmă să iasă din lumea corporate și să descopere lumea. Mai întâi cu autostopul 4 luni prin România, cu rucsacurile în spate, apoi pasiunea pentru călătorie, pentru destinații și tradiții i-a purtat până în Hong Kong.

Pensiunea agroturistică „Cuplu Călător” este rezultatul unor experiențe unice despre locuri și oameni.

„Planul nostru a fost să devenim mai întâi călători și oaspeți, înainte să fim gazde și ghizi și să cunoaștem cât mai multe locuri și oameni, care să ne inspire în deciziile și în proiectele noastre ulterioare. Am dorit să intrăm în profunzime și să înțelegem aceste aspecte direct de la oamenii care ne-au găzduit.

Ne-am întors în România datorită oportunităților oferite de proiectele cu finanțare europeană și am ales Jurilovca, care pentru noi este cea mai frumoasă comunitate din Dobrogea și cel mai potrivit loc pentru a înțelege și pentru a descoperi bogățiile acestei regiuni. Bineînțeles, ne-a ajutat foarte mult și faptul că suntem amândoi dobrogeni, iar familia Claudiei este din Jurilovca.

Am plecat pe acest drum datorită finanțării europene prin mecanismului ITI Delta Dunării și chiar dacă am depășit cu mult bugetul alocat, suntem conștienți că altfel nu am fi început acest proiect.

Satul românesc dispare încet încet, iar turismul poate fi un motor al salvării, dar și al dezvoltării sustenabile al acestor comunități. Noi ne-am dorit de la bun început să susținem meșterii locali, producătorii locali, iar angajații să fie din comunitate”, ne spune Marius Potolea, administrator Pensiunea „Cuplu Călător”


Pensiunea are 8 camere situate pe 2 etaje și este o îmbinare între zona tradițională (acoperișul de stuf, tâmplăria din lemn, culoarea alb-albastru, obloanele, frânghia) și zona confortului și a elementelor de design moderne. Fiecare cameră are balcon și propria tematică reprezentativă (Pești, Matrioska, Lotca, Păsări, Apus, Antic, Marea Neagră și Răsărit)

Proiectul cu o valoare totală eligibilă de 222 220 de euro este finanțat cu fonduri europene nerambursabile din alocarea ITI ​pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală. 

GALERIE FOTO ​ 


Sursa video: observatornews.ro
Descriere sintetică a proiectului 

​​Beneficiar  ​S.C. Melicom S.R.L. 
​Denumire proiect ​Construire Agropensiune 
​Amplasare ​Sat Jurilovca, Comuna Jurilovca, Județul Tulcea 
​Program​Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 
​Submăsura ​Submăsura 6.4 - Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole 
​Contractare​04.09.2018
​Finalizare​03.09.2021 
​Valoarea finanțării nerambursabile 200.000 Euro
​Valoarea totală a proiectului 264.152 Euro​