finantare-ITI-investitie-unitate-agro-industrială-plopul-murighiol

Cu finanțare ITI – Unitate agroindustrială la Plopul, o investiție de 1,4  milioane de euro
Adaugat la data 24 martie 2022

Proiectul, cu o valoare totală de aproximativ 1,4  milioane de euro, a demarat în 2017 și a beneficiat de finanţare nerambursabilă prin mecanismul ITI. Investiția de care va profita comunitatea din Plopul, comuna Murighiol, a presupus înființarea unei unități agroindustriale.

Ce s-a realizat prin proiect

•             un depozit cu o suprafață construită de 979 mp, destinat depozitării producției primare realizată în cadrul fermei

•             un atelier mecanic pentru utilaje și echipamente, în suprafață construită de 311 mp

•             o clădire administrativă în suprafață de 84,20 mp

•             o zonă de vestiare în suprafață de 84,20 mp

De asemenea, s-au achiziționat echipamente performante destinate atât derulării proceselor asociate cu producția primară de produse agricole, cât și proceselor asociate cu depozitarea, stocarea, condiționarea, acestora la nivelul fermei.

„Exploatăm o suprafață agricolă de 205 hectare, cereale. Producția diferă de la an la an în funcție de o serie de factori, însă, de exemplu, la grâu am avut producții medii de 5-7 tone la hectar. Am avut această oportunitate de finanțare prin mecanismul ITI și, cu multă muncă, am reușit să ducem la capăt proiectul.

Am achiziționat utilaje agricole iar construcția facilităților de depozitare ne ajută să valorificăm producția de cereale când piața ne oferă un preț bun", ne-a declarat Cătălin Gabriel Cohin, reprezentantul legal al PFA Cohin Cătălin Gabriel.Vor fi generate locuri de muncă. Intenția de viitor este dezvoltarea afacerii     

Cătălin Gabriel Cohin ne mai spune că, odată cu demararea campaniei la câmp, va fi nevoie de forță de muncă. Pe termen lung, intenția este dezvoltarea afacerii.

„Pe termen scurt, odată cu demararea campaniei la câmp va fi nevoie de forță de muncă. Vom crea noi locuri de muncă. Pe viitor, intenția este să dezvoltăm afacerea. Ne dorim să creștem suprafața cultivată și automat vom avea nevoie de noi capacități de stocare. Va fi nevoie și de utilaje”, a spus sursa citată.

Proiectul cu o valoare eligibilă de 1,1 milioane de euro a beneficiat de finanțare prin mecanismul ITI, Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, Submăsura 4.1 – Investiții in exploataţii agricole. Contribuția beneficiarului a fost de 10%, cu un aport financiar suplimentar de până la 1,4 milioane de euro, valoarea toatală a investiției, conform celor declarate de Cohin Cătalin Gabriel.

GALERIE FOTO 


Descriere sintetică a proiectului

​Beneficiar​​Cohin Cătălin Gabriel Persoană Fizică Autorizată
​Denumire proiect​​Construire unitate agroindustrială
​Amplasare ​Sat Plopul, Comuna Murighiol, Județul Tulcea​
​Program​Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 
​Submăsura​Submăsura 4.1 - Investiții în exploatații agricole
​Contractare​28​.12,2017
​Finalizare​​27.12.2020​
​Valoarea finațării nerambursabile​997.961 Euro
​Valoarea totală a proiectului ​1.317.120 Euro​