ITI-modernizare-service-auto

ITI i-a crescut cifra de afaceri cu 40%. Proiectul turează motoarele pe piața de service auto  
Adaugat la data 26 mai 2021

​Ioan Cristian Dimitriu a investit aproximativ 200.000 de euro în service-ul auto pe care-l deține de 11 ani. Sunt bani europeni pe care i-a obținut prin mecanismul financiar ITI. Cu acești bani (suma include și contribuția proprie a beneficiarului, conform ghidului de finanțare)​ a achiziționat mai bine de 70 de utilaje cu care a modernizat și eficientizat activitatea unității.

Investiția a generat pentru Siruti Motorsport Garage un salt al cifrei de afaceri  undeva la 40% într-o competiție deloc firavă pe piața de profil din municipiul Tulcea.


​​

„Eram în București, terminasem facultatea și trebuia să găsesc o casă. Nu s-a concretizat, iar cu banii de avans am decis să mă întorc acasă și să încep această afacere. Este un proiect pe care mi l-am dorit foarte mult. ITI a fost o oportunitate pentru a dezvolta acest proiect. Ne-a ajutat enorm. Cred că mi-ar fi trebuit vreo zece ani să pun de-o parte leu cu leu…

Banii investiți ne-au ajutat foarte mult. Pe dotare, suntem în top. Cifra de afaceri a crescut cu 30 – 40%, am făcut noi angajări și avem în continuare nevoie de personal.

Prin proiect s-au achiziționat mai bine de 70 de utilaje. Am vrut ca în primul rând pentru angajați să fie un mediu de lucru corect. De exemplu, avem câteva bancuri de lucru, pot spune, unicat în România", spune Ioan Cristian Dimitriu, administrator al S.C. Siruti SRL, beneficiar al proiectului finanțat din alocarea ITI pentru Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 2 „Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”.

Absolvent al Universităţii Politehnice din Bucureşti, inginerul auto Ioan Cristian Dimitriu mai spune că lucrează deja la o adaptare a afacerii pentru viitor: „ Mecanica în următorii 20 de ani va dispărea. Viitorul este al automobilelor electrice. Trebuie să răspundem acestei provocări și să fim competitivi"

Pasionat de motorsport, Cristian Dimitriu este pilot de viteză în coastă. Ultima prezență pe asfalt a fost în octombrie 2019, etapa de la Poiana Brașov din cadrul Campionatului național de viteză în coastă.

GALERIE FOTO ​ 


Descriere sintetică a proiectului 

​​Beneficiar ​S.C. Siruti S.R.L.
​Denumire proiect ​„Retehnologizare prin achiziții de echipamente noi a companiei Siruti S.R.L.”
​Amplasare ​Municipiul Tulcea, Județul Tulcea 
​Program ​Programul Operațional Regional 2014-2020 
​Axa prioritară ​Axa Prioritară 2 ​Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii​
​Contractare 30.07.2018
​Finalizare​30.04.2020
​Valoarea finanțării nerambursabile ​  820.995 Lei
​Valoarea totală a contractului 
​1.200.452​ Lei