wifi4eu-fonduri-europene-pentru-wi-fi-gratuit-in-spatiile-publice

 Catalog-Item Reuse

WiFi4EU: Fonduri europene pentru WI-FI gratuit în spatiile publice
Adaugat la data 22 martie 2018

Primăriile interesate din întreaga Uniune Europeană sunt invitate să se înregistreze pe portalul online WiFi4EU. Astfel, vor putea obţine bani pentru instalarea unor puncte de acces public şi gratuit la Internet wireless în parcuri, spitale, muzee, pieţe şi biblioteci.

Bugetul alocat este de 120 de milioane EUR pentru perioada 2017-2019. Fondurile vor fi distribuite într-un mod cât mai echilibrat din punct de vedere geografic, astfel încât, până în 2020, cel puțin 6 000 de localități din UE să beneficieze de conexiuni de mare viteză.

Autoritățile locale vor fi încurajate să dezvolte și să promoveze propriile servicii digitale în domenii cum ar fi e-guvernarea, e-sănătatea și e-turismul, cu ajutorul unei aplicații dedicate.

Programul WiFi4EU oferă bonuri (vouchere) în valoare de 15.000 EUR pe care localitățile le pot folosi pentru a institui puncte de acces Wi-Fi în spații publice.

Fiecare UAT poate beneficia doar de un singur bon valoric pe întreaga durată a inițiativei. Selecția proiectelor se va face după principiul „primul venit, primul servit”. Promotorii proiectelor trebuie să propună echiparea unor zone în care nu există deja o conexiune Wi-Fi gratuită, publică sau privată, care oferă caracteristici similar.

Lista localităților este:

Lista entităților eligibile pentru WiFi4EU

Mai multe detalii:

WiFi4EU

WiFi4EU | Wi-Fi gratuit pentru europeni