wifi4eu-4-localitati-din-tulcea-vor-beneficia-de-fonduri-europene-pentru-instalarea-de-puncte-de-acces-public-si-gratuit-la-internet-wireless

 Catalog-Item Reuse

WiFi4EU: 4 localități din Tulcea vor beneficia de fonduri europene pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless
Adaugat la data 11 decembrie 2018

Comisia Europeană finanțează 224 de localități din România să își instaleze internet gratuit în spații publice. Pe lista cu Unitățile Administrativ Teritoriale care vor beneficia de finanțare se regăsesc și 4 localități din județul Tulcea.

Municipiul Tulcea și comunele Luncavița, Izvoarele și Mihail Kogălniceanu vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless, prin programul WiFi4EU.
Bonurile pot fi utilizate de localitățile selectate pentru a pentru a achiziționa și instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri, precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau piețele publice. Rețelele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate și nu vor colecta date cu caracter personal. Costurile pentru întreținerea rețelei vor fi acoperite de localități.

Localitățile care nu au fost câștigătoare în această rundă, vor avea încă trei oportunități de depunere a cererilor de finanțare prin WiFi4EU. În judeţul Tulcea mai sunt eligibile următoarele localităţi: Baia, Dorobanţu, CA Rosetti, Frecăței, Greci, Grindu, Horia, Mihai Bravu, Ostrov, Sf. Gheorghe, Smârdan şi Stejaru.

Până în 2020, în total vor fi alocate 120 milioane de euro din bugetul UE pentru aproximativ 8.000 de localități din toate statele membre, precum și din Norvegia și Islanda.