termen-prelungit-pentru-evaluarea-ofertelor-privind-constructia-podului-suspendat-peste-dunare

 Catalog-Item Reuse

Termen prelungit pentru evaluarea ofertelor privind construcția podului suspendat peste Dunăre
Adaugat la data 11 octombrie 2017

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. a prelungit termenul de evaluare a ofertelor pentru obiectivul Proiectare și execuție „Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”.

Inițial, termenul limită pentru evaluarea ofertelor a fost marți 10 octombrie 2017, la ora 18.00. Conform sistemului online de achiziții publice (SEAP), noul termen limită pentru evaluarea ofertelor este marți 31 octombrie 2017, ora 18.00.

Este cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 27 de ani, cu o valoare estimată la aproximativ 500 de milioane de euro.

Podul suspendat peste Dunăre este cuprins în Master Planul General de Transport al României și face parte din categoria proiectelor de tip ITI (Investiții Teritoriale Integrate), finanțabile din POIM 2014 — 2020, Axa Prioritara „Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient”.

Pentru realizarea acestui obiectiv de infrastructură au depus oferte asocierea Astaldi SpA (Italia) – IHI Infrastructure Systems (Japonia) și asocierea China Communication Construction Company Ltd (China) – China Road and Bridge Corporation (China) – Eptisa Servicios de Ingenieria SL (Spania) – Euro Construct Trading ’98 SRL (România) – CCCC Second Harbour Engineering Co Ltd (China) – CCCC Highway Consults Co Ltd (China).

Contractul va fi atribuit în baza celui mai bun raport calitate-preț, durata acestuia va fi de 114 luni, din care 18 luni sunt alocate proiectării, 36 de luni execuției lucrărilor, iar perioada de garanție va fi de minim 60 de luni, potrivit CNAIR.

Podul suspendat va fi poziționat între km 4+596,10 și km 6+570,52, pe drumul principal Brăila-Jijila, respectiv la km 165+800 pe fluviul Dunărea (kilometraj pe Dunăre, măsurat de la Sulina).

Investiția cuprinde inclusiv proiectarea și execuția drumului principal, Brăila – Jijila și a drumului de legătura cu DN22, Smârdan – Măcin.

După declararea câștigătorului licitației, dacă nu vor exista contestații, următorii pași vor fi semnarea contractului și demararea lucrărilor de proiectare.