schema-ajutor-de-stat-granturi-investitii-industria-prelucratoare

 Catalog-Item Reuse

Schemă de ajutor de stat privind acordarea de granturi pentru investiții destinate industriei prelucrătoare. Ghidul Solicitantului a fost aprobat
Adaugat la data 9 septembrie 2022

​Ministerul Economiei va gestiona o schemă multianuală de granturi de la bugetul de stat, pentru investiții inițiale ale companiilor din industria prelucrătoare, în valoare totală de 300 de milioane de euro. Schema a fost aprobată prin Hotărărârea privind instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv acordarea de granturi pentru investiții destinate industriei prelucrătoare.

„Schema se va aplica în baza acordurilor de finanțare emise de Ministerul Economiei până la data de 31 decembrie 2023, iar plata ajutorului de stat se efectuează în perioada 2022-2027, în baza acordurilor pentru finanțare emise.

Ajutoarele vor fi acordate pentru realizarea de investiții inițiale sau pentru o investiţie iniţială în favoarea unei noi activităţi economice, fiind considerate costuri eligibile investițiile în active corporale și necorporale, costurile salariale estimate care rezultă din crearea de locuri de muncă în urma unei investiţii iniţiale, calculate pe o perioadă de doi ani sau o combinaţie între cele două”, a comunicat Ministerul Economiei.

Ghidul Solicitantului pentru schema de ajutor de stat privind acordarea de granturi pentru investiții destinate industriei prelucrătoare a fost aprobat prin Ordin al Ministrului Economiei. 

​Apelul pentru schema multianuală inițiată de Ministerul Economiei, în valoare totală de 300 de milioane de euro, va fi lansat în următoarele 30 de zile. Schema de ajutor de stat se va aplica în baza acordurilor de finanțare emise de Ministerul Economiei până la data de 31 decembrie 2023, iar plata ajutorului de stat se efectuează în perioada 2022-2027.​

      Documente utile: