schema-ajutor-de-stat-fermieri-bovine-suine-avicol

 Catalog-Item Reuse

Schemă de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele bovine, suine și avicol - a început sesiunea de depunere a cererilor!
Adaugat la data 27 aprilie 2022

​Marți, 26 aprilie 2022, a început sesiunea de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele bovine, suine și avicol în contextul crizei economice generate de pandemia COVID 19.

„Termenul limită pentru depunerea cererilor de solicitare a ajutorului de stat este 12 mai 2022 inclusiv. Deschiderea sesiunii de depunere a cererilor coincide cu momentul aprobării de către Comisia Europeană a schemei de ajutor de stat în valoare de 91 de milioane de euro (453,8 milioane de lei) de care vor beneficia peste 95.000 de fermieri", informează MADR.

Amintim că în Ședința Guvernului de joi, 21 aprilie 2022, a fost aprobat, la propunerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, actul normativ prin care este instituită schema de ajutor de stat pentru fermieri.

Actul normativ reglementează speciile, beneficiarii, criteriile de eligibilitate, documentele justificative, durata schemei şi valoarea ajutorului de stat, precum şi regulile procedurale pentru implementarea schemei de ajutor de stat.

OUG+ANEXE

NF