recomandari-afir-pentru-beneficiarii-publici-ai-pndr-privind-diminuarea-excedentului-bugetar-pentru-anul-2017

 Catalog-Item Reuse

Recomandări AFIR  pentru beneficiarii publici ai PNDR privind diminuarea excedentului bugetar pentru anul 2017
Adaugat la data 25 ianuarie 2018

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (instituție care asigură implementarea tehnică și financiară a programului PNDR 2014–2020) recomandă Unităților Administrativ Teritoriale să ia în considerare articolul 6 din Legea nr. 2/ 2018 pentru elaborarea corectă a bugetelor locale aferente anului 2018.
Articolul 6 din Legea nr. 2/ 2018 a bugetului de stat pe anul 2018 prevede diminuarea excedentului bugetelor locale, înregistrat la data de 31 decembrie 2017, cu sumele destinate implementării proiectelor care beneficiază de finanțare din fonduri externe nerambursabile. Această diminuare se poate realiza încă de la faza de proiect a bugetului local.

Pentru a preveni apariția unor blocaje financiare la nivelul UAT-urilor care au semnat contracte de finanțare cu AFIR pentru implementarea proiectelor de investiții în infrastructura de bază și de acces, AFIR consideră oportun să atragă atenția cu privire la posibilul risc de subdimensionare a bugetelor locale în exercițiul financiar din acest an, dacă nu se va ține cont de prevederile Legii 2/ 2018.
Detalii, aici​