programul-romania-ucraina-2014-2020-s-au-lansat-primele-doua-apeluri-de-propuneri-de-proiecte-sesiune-de-informare-la-tulcea

 Catalog-Item Reuse

Programul România – Ucraina 2014-2020: s-au lansat primele două apeluri de propuneri de proiecte. SESIUNE DE INFORMARE la TULCEA
Adaugat la data 12 ianuarie 2018

Secretariatul Tehnic Comun al Programului Operațional Comun România - Ucraina 2014-2020 va organiza o sesiune de informare la Tulcea pentru a prezenta regulile apelurilor de proiecte HARD și SOFT. Evenimentul este programat pentru data de 1 februarie 2018, ora 9.00 la Sala de Conferințe „Mihail Kogălniceanu” din cadrul Consiliului Județean.
Sesiunea de informare este programată în contextul în care Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a lansat două apeluri de propuneri de proiecte pentru Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020.

Apelul 1 se adresează proiectelor HARD (proiecte a căror componentă de infrastructură depășește 1.000.000 de euro), iar alocarea financiară totală disponibilă este de 19.100.000 de euro.

Apelul 2 se adresează proiectelor SOFT (proiecte care nu includ componenta de infrastructură sau a căror componentă de infrastructură are o valoare mai mică de 1.000.000 de euro), iar alocarea financiară totală disponibilă este de 17.000.000 de euro.

Potențialii beneficiari ai acestor apeluri de propuneri de proiecte al Programului RO-UA sunt: autorități regionale/județene şi locale, instituții publice, instituții de învățământ, instituții culturale, ONG-uri, institute de cercetare sau alte organizații relevante pentru fiecare prioritate inclusă în apeluri, având sediul în aria programului (România – județele Suceava, Botoșani, Tulcea, Maramureș şi Satu-Mare; Ucraina – oblasturile Odessa, Ivano-Frankivsk, Zakarpatska, Cernăuţi).

Programul urmărește selectarea de proiecte care au ca rezultat crearea de parteneriate între entități aflate de o parte şi cealaltă a graniței, care să aducă beneficii comunităților din zona de frontieră.
Termenul limită pentru depunerea online a propunerilor de proiecte este 3 mai 2018.
Pentru detalii suplimentare și pentru consultarea ghidurilor​