programul-romania-atractiva-finantare-obiective-chilia-veche-periprava

 Catalog-Item Reuse

Programul „România atractivă”: a fost semnat contractul de finanțare pentru obiectivele din localitățile Chilia Veche și Periprava
Adaugat la data 25 octombrie 2022

​Luni – 24 octombrie a.c., la sediul Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene au fost semnate contractele de finanțare pentru alte 4 rute turistice și culturale din Programul „România atractivă”. Valoarea totală a contractelor pentru ruta culelor, ruta curiilor, ruta satelor tradiționale și ruta Delta Dunării este de peste 20 milioane euro, sumă ce va fi investită prin componenta 11 – Turism și cultură a Planul Național de Redresare și Reziliență.

Ruta Delta Dunării: 0,57 milioane euro - Refacerea peisajului cultural din Delta Dunării în vederea creșterii atractivității zonei – 30 de obiective promovate, 30 de obiective restaurate (gospodării)

 „În Delta Dunării, relația dintre resursele naturale și comunitatea de pescari a creat un spațiu și un peisaj cultural unic ce se dorește sa fie protejat ca patrimoniu cultural și natural și valorificat prin turism cultural. Proiectul propune o abordare inovativă în care patrimoniul local devine factor principal de dezvoltare durabilă într-o arie protejată naturală. Se vor restaura 30 obiective de peisaj cultural, care vor fi incluse într-un traseu turistic, iar astăzi (n. luni – 24 octombrie a.c.) a fost semnat contractul de finanțare pentru obiectivele din localitățile Chilia Veche și Periprava”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Pentru detalii — Comunicat de presă MIPE