pnrr-sesiune-proiecte-eficienta-energetica-sectorul-industrial

 Catalog-Item Reuse

PNRR: s-a deschis sesiunea de depunere a proiectelor pentru apelul privind asigurarea eficienței energetice în sectorul industrial
Adaugat la data 8 ianuarie 2024

Apelul de proiecte pentru asigurarea eficienței energetice în sectorul industrial s-a lansat astăzi, 8 ianuarie 2024, prin platforma electronică dedicată PNRR, iar termenul limită de depunere a proiectelor este 29 martie 2024, ora 17:00.

Principalul obiectiv urmărit este finalizarea a minimum 30 de proiecte de eficiență energetică în industrie, conform schemei de ajutor de stat.

Solicitanții eligibili sunt operatori economici- microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii, dar și întreprinderi mari, entități cu personalitate juridică înregistrate în România și care activează în conformitate cu legislația națională în domeniu, pe teritoriul României sau din statul membru a cărei naționalitate o dețin, și care își desfășoară activitatea pe teritoriul țării la momentul semnării contractului de finanțare, având cod CAEN de industrie pentru proiectul prezentat.

Ajutorul se acordă în lei sub forma rambursării cheltuielilor efectuate şi nu poate depăşi 2.000.000 euro pe proiect de investiții.


SCHEMĂ de ajutor de stat având ca obiectiv sprijinirea investițiilor în modernizarea, monitorizarea datelor de consum și îmbunătățirea eficienței energetice la nivelul operatorilor economici din industrie