pnrr-ghid-cereri-finantare-program-fabrici-de-reciclare

 Catalog-Item Reuse

PNRR: a fost publicat ghidul pentru depunerea cererilor de finanțare în cadrul Programului Fabrici de reciclare
Adaugat la data 19 martie 2024

Administrația Fondului pentru Mediu organizează prima rundă de atragere de fonduri în cadrul Programului Fabrici de reciclare finanțat din PNRR, în perioada 14 mai, ora 10:00 – 16 august 2024, ora 23:59, în limita bugetului maxim eligibil prealocat.

Înscrierile se realizează în baza Ghidului specific — Condiții de accesare a fondurilor europene aferente Planului național de redresare și reziliență, componenta C3 — Managementul deșeurilor.

Depunerea cererilor de finanțare în cadrul acestui program se realizează prin intermediul aplicației informatice disponibile la link-ul https://proiecte.pnrr.gov.ro/#/home

Prin intermediul acestei măsuri vor fi sprijinite activități pentru construirea de instalații de reciclare a deșeurilor colectate separat.

Apelul în cadrul programului se adresează operatorilor economici și va fi de tip competitiv, pe principiul selecției de proiecte pe bază de punctaj.

În cadrul programului sunt solicitanți eligibili operatorii economici care sunt autorizați să desfășoare cel puţin una dintre activităţile corespunzătoare următoarelor coduri CAEN:

  • 3821 - tratarea şi eliminarea deşeurilor nepericuloase
  • 3822 - tratarea şi eliminarea deşeurilor periculoase
  • 3832 - recuperarea materialelor reciclabile sortate
  • 3831 - demontarea (dezasamblarea) maşinilor şi echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor
  • 3811 - colectarea deşeurilor nepericuloase
  • 3812 - colectarea deşeurilor periculoase

Ghidului specific — Condiții de accesare a fondurilor europene aferente Planului național de redresare și reziliență, componenta C3 — Managementul deșeurilor

Ordinul nr. 405 din 4 martie 2024 pentru modificarea și completarea Schemei de ajutor de stat regional pentru investiții având ca scop reducerea efectelor negative ale deșeurilor asupra mediului