pnrr-apel-proiecte-schema-granturi-consortii-scolare-rurale

 Catalog-Item Reuse

PNRR: s-a lansat apelul de proiecte „Schemă de granturi pentru consorții școlare rurale”
Adaugat la data 18 martie 2024

​Ministerul Educației a anunțat lansarea apelului competitiv de proiecte „Schemă de granturi pentru consorții școlare rurale” în cadrul Reformei 6: Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar.

Solicitanții eligibili:

 • Grupurile de acțiune locală (GAL), care trebuie să includă obligatoriu ca entități partenere unitățile administrativ-teritoriale (UAT) în care se află unitățile de învățământ unde sunt înmatriculați elevii/copiii (care reprezintă grupul-țintă al proiectului);
 • Parteneriate locale constituite prin Acordul de parteneriat (Anexa 1.11), care pot fi formate din grupurile de acțiune locală (GAL)/asocieri de grupuri de acțiune locală (asocieri de GAL), unități de învățământ și unități administrativ-teritoriale;
 • Alte forme de asociere ale unităților administrativ-teritoriale (UAT), în conformitate cu  art. 89 din OUG nr. 57/2019.

  În cadrul unui parteneriat eligibil este obligatorie fie existența unui Grup de acțiune locală (GAL), fie a unei asocieri de UAT-uri pentru a solicita finanțare. 

  Alte informații pot fi solicitate pe adresa de e-mail consortii.rurale@edu.gov.ro.

   

  Proiectele se vor depune exclusiv în platforma PNRR. Data de deschidere a platformei este 18 martie 2024.

  Dată-limită pentru depunerea proiectelor: 8 mai 2024, ora 17:00.

   

  Ghid_Solicitant_Consortii_Scolare Rurale

  Anexe