oipsi-ghidul-solicitantului-internet-localitati-rurale

 Catalog-Item Reuse

OIPSI: ghidul solicitantului pentru acces la internet de foarte mare viteză în localitățile rurale, în consultare publică
Adaugat la data 21 aprilie 2023

​Organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale anunță lansarea în consultare publică a ghidului solicitantului pentru apelul aferent Investiției I11. „Implementarea unei scheme de sprijinire a utilizării serviciilor de comunicații prin diferite tipuri de instrumente pentru beneficiari, cu accent pe zonele albe” din PNRR.

Condorm ghidului solicitantului I11_forma consultativă,

Obiectivul acestei investiții este de a asigura acoperirea accesului la internet de foarte mare viteză în zonele în care piața nu poate furniza aceste servicii pe cont propriu (sate, inclusiv zone defavorizate). Viteza minimă va fi de cel puțin 100 Mbps, cu posibilitatea creșterii acesteia în viitor, iar rețelele vor fi FTTB/H și/sau 5G.  

Investiția constă în două priorități:

  1. prioritate absolută, care vizează localitățile rurale complet albe care nu sunt deservite de rețele fixe, dar unde există cerere latentă sau factori socioeconomici

  2. prioritate subiacentă, care vizează rețelele fixe în care trebuie îmbunătățite vitezele, iar piața nu reușește să acopere aceste nevoi. Investiția va finanța infrastructura pasivă și elementele de rețea active, segmentul backhaul și de acces, crearea de noi rețele sau modernizarea celor existente.

 

Solicitanții eligibili se împart, astfel :

A.        Companii mari de stat, întreprinderi mari sau parteneriate între acestea;

B.         Microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii (sau parteneriate între acestea și întreprinderi mari doar pentru operarea rețelei) care, la data depunerii cererii de finanțare, sunt notificate la ANCOM ca furnizori de  comunicații electronice de cel puțin 3 ani.

 

Tipul apelului de proiecte: competitiv cu termen limită de depunere

Perioada pentru depunere a proiectelor este de 30 de zile calendaristice de la lansarea apelului.

Eventualele observații referitoare la acest ghid vor fi transmise pe adresa de email: fonduri.oipsi@adr.gov.ro în perioada de consultare publică 20.04.2023 – 31.05.2023.

 

I11_Ghidul-solicitantului-consultare-publica