mlpda-a-fost-lansat-programul-interreg-next-romania-ucraina

 Catalog-Item Reuse

MLPDA: a fost lansat Programul Interreg NEXT România-Ucraina 2021-2027
Adaugat la data 18 februarie 2023

Programul Interreg NEXT România-Ucraina, pentru perioada 2021-2027, a fost recent lansat, la București, anunță Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, care este și Autoritate de Management pentru acest program.

Evenimentul a avut drept scop informarea celor interesați cu privire la existența fondurilor europene destinate dezvoltării comunităților aflate la frontiera dintre cele două state participante.

Domeniile vizate de acest program sunt: sănătatea, educația, turismul și cultura, adaptarea la schimbările climatice și managementul frontierei. Astfel, vor putea fi dotate cu echipamente și modernizate unități medicale, instituții de învățământ, vor fi reabilitate obiective turistice și se vor putea realiza proiecte în parteneriat pentru îmbunătățirea managementului frontierei. De asemenea, personalul din aceste domenii va putea beneficia de pregătire și instruiri comune, de schimb de bune practici, iar pentru populația din zonă vor fi organizate campanii de informare și conștientizare pentru prevenirea și reacția în caz de dezastre.

Pentru a putea primi finanțare, un proiect trebuie să aibă cel puțin un partener din fiecare stat participant, detaliile privind condițiile de accesare a fondurilor urmând a fi publicate pe web site-ul programului, www.ro-ua.net.

Program Interreg NEXT România-Ucraina 2021-2027_ comunicat de presă_MLPDA