mipe-procedura-contractare-investitii-retehnologizare-imm-industrie-alimentara-constructii

 Catalog-Item Reuse

MIPE: începe procedura de contractare în cadrul Acțiunii 4.1.1. BIS „Investiții în retehnologizare acordate IMM-urilor din domeniul industriei alimentare și al construcțiilor, în vederea refacerii capacității de reziliență”
Adaugat la data 30 noiembrie 2022

Eligibilitatea, punctajul și ordinea cererilor depuse în cadrul Acțiunii 4.1.1. BIS - „Investiții în retehnologizare acordate IMM-urilor din domeniul industriei alimentare și al construcțiilor, în vederea refacerii capacității de reziliență”  au fost stabilite automat de aplicația de gestiune a cererilor de finanțare implementată pe platforma IMM Recover, la finalul sesiunii de depunere on-line a proiectelor.

„Eligibilitatea, punctajul și ordinea cererilor depuse în cadrul Acțiunii 4.1.1. BIS - „Investiții în retehnologizare acordate IMM-urilor din domeniul industriei alimentare și al construcțiilor, în vederea refacerii capacității de reziliență" au fost stabilite automat de aplicația de gestiune a cererilor de finanțare implementată pe platforma IMM Recover, la finalul sesiunii de depunere on-line a proiectelor”, precizează MIPE, într-o postare pe contul oficial de Facebook.

Conform clasamentului publicat aici: https://bit.ly/3u93ftv se vor încheia 467 contracte de finanțare, cu clauză suspensivă, astfel:

  • 267 contracte cu beneficiari din domeniul industriei alimentare, totalizând 74.613.452,74 euro, cu primii solicitanți eligibili ai clasamentului, în ordinea punctajului total obținut în urma aplicării criteriilor de selecție;
  • 200 contracte cu beneficiari din domeniul construcțiilor, totalizând 74.916.054,61 euro, cu primii solicitanți eligibili ai clasamentului, în ordinea punctajului total obținut în urma aplicării criteriilor de selecție.

„Încheierea cu clauză suspensivă implică faptul că etapa de lichidare a angajamentelor, respectiv plățile/rambursările asumate de autoritatea de management, va avea loc numai dacă și în măsura în care, în urma evaluării post-contractare, proiectele îndeplinesc toate condițiile de conformitate administrativă și de eligibilitate. Informațiile se regăsesc în Condițiile specifice, Anexa 1 la Contractul de finanțare, la capitolul Prevederi suplimentare specifice cu privire la drepturile si obligațiile părților”, precizează sursa citată.

Cei 467 de solicitanți care, în ordinea punctajelor, se regăsesc pe această listă sunt invitați de către Autoritatea de Management a Programului Operațional Competitivitate să pregătească documentele pentru demararea procedurii de contractare. Detalii, aici: https://bit.ly/3UmfZrb