ministerul-energiei-ghidurile-solicitantului-investitii-energie-electrica-surse-regenerabile

 Catalog-Item Reuse

Ministerul Energiei: ghidurile solicitantului pentru investiții în producerea energiei electrice din surse regenerabile - sectorul privat, în consultare publică
Adaugat la data 18 ianuarie 2024

Ministerul Energiei a lansat în consultare publică două ghiduri ale solicitantului pentru stimularea investițiilor în energie verde – sectorul privat.

Beneficiarii eligibili sunt microîntreprinderile, întreprinderile mici sau mijlocii (inclusiv întreprinderi nou înființate), cât și întreprinderile mari.

„Bugetul total alocat celor două apeluri de proiecte este de 815.000.000 euro, sprijinul financiar fiind acordat sub formă de grant, în limita valorii ajutorului de stat de 20 milioane euro per beneficiar. Ajutorul de stat vizează capacitățile noi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile și este acordat investițiilor destinate producției de energie electrică din surse regenerabile de energie eoliană, solară sau hidro. Unul dintre dintre cele două apeluri încurajează, în mod particular, producția de energie verde pentru autoconsum de minim 70% din energia produsă”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Energiei.

Finanțarea este asigurată din Fondul pentru modernizare.

După primirea, analizarea și, după caz, integrarea propunerilor din piață, ghidurile consolidate vor fi publicate în a doua jumătate a lunii februarie, intenția fiind ca, la 1 martie să fie lansate cele două apeluri de proiecte, care vor fi deschise pentru o perioadă de 90 zile.

Perioada de implementare a proiectelor selectate este de 3 ani de la semnarea contractului de finantare, dar nu mai tarziu de 31.12.2029.

Cererile de finanțare se vor depune prin platforma electronica dedicate Fondului pentru modernizare, MySMIS 2021 ce poate fi accesată la adresa https://mysmis2021.gov.ro.

 

Pentru detalii ⬇️

comunicat de presă - ghidurile solicitantului pentru stimularea investițiilor în energie verde – sectorul privat

 

Ghid Autoconsum – forma consultativă

Ghid Producție – forma consultativă