ministerul-economiei-schema-ajutor-de-stat-materiale-constructii

 Catalog-Item Reuse

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: schema de ajutor de stat pentru dezvoltarea producției interne de produse și materiale de construcții a fost publicată în Monitorul Oficial
Adaugat la data 12 iulie 2023

Ordonanța de urgență pentru aprobarea și finanțarea Programului național pentru dezvoltarea producției interne de produse și materiale de construcții, care are ca scop implementarea unui program de sprijin pe​ntru acest sector, a fost aprobată și publicată în Monitorul Oficial nr. 624 din 07 iulie 2023.

Schema de ajutor de stat vizează susținerea financiară a investițiilor private pentru înființarea și/sau dezvoltarea capacităților de producție pentru produse și materiale de construcții. Finanțarea va contribui la echilibrarea balanței comerciale și la dezvoltarea de noi capacități de producție în zonele defavorizate. Este sprijinită, totodată, achiziția de licențe și de brevete, fiind stimulată proprietatea intelectuală, astfel încât constructorii români să fie mai implicați în partea de cercetare-dezvoltare pe materiale noi, cu un ciclu de producție integrat în economia circulară, materiale verzi, sustenabile conforme cu noile cerințe ale Comisiei Europene.

Pentru detalii ➡ comunicat MEAT


OUG nr. 68 din 7 iulie 2023