metodologii-ajustare-preturi-contracte-fonduri-europene

 Catalog-Item Reuse

Guvernul României a aprobat Metodologiile privind ajustarea prețurilor la contractele finanțate din fonduri europene
Adaugat la data 24 mai 2022

În ședința de Guvern de luni, 23 mai 2022, au fost aprobate Metodologiile care oferă beneficiarilor exemple concrete de aplicare a formulelor de ajustare a prețurilor și explicații privind modelul de întocmire a actelor adiționale la contractele de achiziție, reglementate de OUG nr. 64/2022 privind ajustarea prețurilor și a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile. Documentul a fost supus atenției Executivului de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Memorandum.

„Prin OUG nr. 64/2022 privind ajustarea prețurilor și a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile s-a reglementat ajustarea prețurilor din contracte și implicit valoarea contractelor de finanțare. Actul normativ reechilibrează contractele de lucrări, respectiv ale celor de produse/servicii aflate în strânsă legătură cu execuția lucrărilor, afectate de creșterea prețurilor la materiile prime și la energie.

Beneficiarii de fonduri europene vor primi Instrucțiuni de la Autoritățile de Management, însoțite de cele două Metodologii”, informează MIPE.

Prin OUG nr. 64/2002, inițiată de MIPE,  este acordată cea de-a doua tranșă, din fonduri externe nerambursabile, în valoare totală de 3,5 miliarde lei, din pachetul de aproximativ 5,2 miliarde lei pentru compensarea creșterii prețurilor la materialele de construcții.

 

OUG nr. 64/2022​