investitii-capacitati-de-productie-eficientizare-consum-energie

 Catalog-Item Reuse

PNRR - Schemă de ajutor de stat având ca obiectiv Sprijinirea investițiilor în modernizare, monitorizarea și eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici
Adaugat la data 4 iulie 2022

Ministerul Energiei a lansat procedura competitivă – Schemă de ajutor de stat având ca obiectiv Sprijinirea investițiilor în construirea de capacități pentru producția de hidrogen verde în instalații de electroliză.

Este vorba despre proiecte de investiții în construirea de noi capacități în instalații de electroliză, inclusiv extinderea de capacități pentru producția de hidrogen verde, în vederea susținerii unei economii cu emisii scăzute de carbon.

Potrivit prevederilor PNRR, intervenția vizează promovarea investiţiilor în construirea unei noi capacități de cel puțin 100 MW în instalații de electroliză. Punerea în funcțiune a unei capacități de cel puțin 100 MW în instalații de electroliză, cu o cantitate generată estimată de cel puțin 10.000 de tone de hidrogen regenerabil pe an trebuie realizată până în trimestrul IV 2025.

 

Data deschidere apel de proiecte: 29 iunie 2022, ora 10:00

Dată şi oră începere depunere de proiecte: 29 iunie 2022, ora 10:00

Dată şi oră închidere depunere de proiecte: 31 iulie 2022, ora 17:00

 

Valoarea maximă a ajutorului de stat stabilită, care se va acorda în baza Orientărilor privind ajutoarele de stat pentru climă, protecția mediului și energie pentru 2022 este de 50 milioane EURO pe întreprindere, pe proiect de investiții.

 

Solicitanții eligibili sunt:

- producători de gaz natural,

- micro-întreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii și mari producătoare de energie electrică,

- micro-întreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii și mari producătoare/consumatoare de hidrogen,

- unităţi administrativ-teritoriale,

- Institute naționale de cercetare-dezvoltare în domeniul energiei, având personalitate juridică, definite prin OG 57/2002, inclusiv asocieri/parteneriate formate din acești actori.

 

Detalii aici ➡ Lansare apel de proiecte - Schemă de ajutor de stat având ca obiectiv Sprijinirea investiţiilor în modernizare, monitorizarea și eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici în vederea asigurării eficienței energetice în sectorul industrial

 

Sursa: energie.gov.ro