investitii-activitati-productive

 Catalog-Item Reuse

Oportunități pentru finanțarea mediului de afaceri
Adaugat la data 28 ianuarie 2022

Schema de ajutor de stat aferentă măsurii 4.1.1. „Investiții în activități productive" din cadrul POC a fost transmisă Consiliului Concurenței, pentru aviz și încărcată în Platforma de comunicare DG Competition cu autoritățile de concurență din statele membre, se arată într-un comunicat al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Conform prevederilor europene, Comisia Europeană are un termen de 30 de zile pentru analiză și transmiterea răspunsului.

Echipa MIPE estimează că ghidul consolidat în urma comentariilor primite în timpul consultării publice va fi publicat pe site-ul MIPE în prima jumătate a lunii februarie. Ghidul final va fi aprobat însă și publicat după primirea avizului de la Comisia Europeană și publicarea schemei de ajutor de stat în Monitorul Oficial. Termenul estimativ de lansare este începutul lunii martie.

În prezent, MIPE pregătește majorarea sumei alocate pentru acest apel, de la 20 milioane la 20,6 milioane euro. Astfel, vor putea fi finanțate primele 22 proiecte selectate în urma evaluării.​