in-urma-demersurilor-adi-iti-dd-s-au-dublat-sumele-alocate-pentru-dezvoltarea-imm-urilor

 Catalog-Item Reuse

În urma demersurilor ADI ITI DD s-au dublat sumele alocate pentru dezvoltarea IMM-urilor!
Adaugat la data 17 ianuarie 2018

În Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul 7331/2017 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului delegat pentru fonduri europene nr. 5559/2017 privind aprobarea măsurii de sprijin, constând în acordarea unor ajutoare de stat și ajutoare de minimis pentru îmbunătățirea competitivității economice prin creșterea productivității muncii în întreprinderi mici și mijlocii pe teritoriul acoperit de Investiția Teritorială Integrată Delta Dunării prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Prin emiterea acestui Ordin se concretizează importanța acordată dezvoltării mediului privat în zona ITI, prin acest Ordin fiind extinsă lista domeniilor de activitate eligibile – explicit, lărgirea bazei beneficiarilor care pot accede la fonduri europene.
În același timp Ordinul în discuție înseamnă majorarea alocării inițiale de la 21 de milioane de euro la peste 50 de milioane de euro, un rezultat al demersurilor întreprinse de către echipa ADI ITI Delta Dunării.
Urmează ca în scurt timp Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 să lanseze apelul de proiecte aferent Axei 2 Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Priorității de Investiții 2.2 Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor.