ghid-finantare-investitii-capacitati-productie-energie-biogaz-gunoi-de-grajd

 Catalog-Item Reuse

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor: ghidul de finanțare pentru investiții în capacități de producție a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, în consultare publică
Adaugat la data 22 aprilie 2024

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat în consultare publică ghidul de finanțare pentru investiții în capacități de producție a energiei din surse regenerabile, respectiv biogaz pe bază de gunoi de grajd.

Investiția este realizată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C3- Managementul deșeurilor și vizează dezvoltarea infrastructurii pentru managementul gunoiului de grajd și al altor deșeuri agricole compostabile.

Obiectivul acestei investiții este gestionarea sustenabilă a biodeșeurilor agricole, în special a celor provenite din activitățile zootehnice, prin creșterea gradului de valorificare a acestora în vederea reducerii poluării cu nitrați și dezvoltarea infrastructurii pentru managementul gunoiului de grajd și al altor deșeuri agricole compostabile.

„Finanțarea va fi utilizată pentru realizarea a cel puțin 5 sisteme de biogaz pentru comunități cu ferme foarte mari (cu capacități electrice de cel puțin 300 KWh și capacități de încălzire de cel puțin 300 KWh până la maximum 1 MWh electric și 1MWh termici”, se arată într-un comunicat de presă al MMAP.

Tipurile de solicitanți care pot depune cereri de finanțare sunt:

  • fermele mari
  • cooperativele agricole, parteneriatele între acestea
  • parteneriatele între ferme/cooperative agricole și UAT
  • parteneriatele între ferme (indiferent de dimensiune) și întreprinderi (altele decât ferme) sau
  • parteneriatele între ferme/cooperative agricole/UAT-uri și întreprinderi

​Cetățenii și instituțiile interesate pot transmite propuneri, în termen de 10 zile de la data publicării, la adresa de e-mail: dgpnrr@mmediu.ro.

 

PNRR/2024/C3/S/I.2.D _ forma consultativă