fonduri-europene-nerambursabile-pentru-operatorii-de-comunicatii-electronice-ghidul-solicitantului-aferent-actiunii-2-1-1-imbunatatirea-infrastructurii-in-banda-larga-in-consultare-publica

 Catalog-Item Reuse

Fonduri europene nerambursabile pentru operatorii de comunicații electronice - Ghidul Solicitantului aferent Acțiunii 2.1.1 - Îmbunătățirea infrastructurii în bandă largă, în consultare publică
Adaugat la data 4 ianuarie 2018

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Competitivitate a lansat spre consultare publică Ghidul Solicitantului aferent Acțiunii 2.1.1 - Îmbunătățirea infrastructurii în bandă largă și a accesului la internet, Axa prioritară 2 - Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă.

 

Acțiunea 2.1.1 din cadrul AP2 - POC are ca obiectiv general dezvoltarea de rețele avansate de comunicații electronice în zone în care nu există infrastructură din aceeași categorie (rețea NGA) și în care (conform consultării publice desfășurate) nu există interes pentru dezvoltarea unei astfel de infrastructuri, în condiții comerciale, în următorii trei ani.

Va fi finanțată construirea infrastructurii de internet în bandă largă în zonele albe NGA, cu o largă răspândire a nodurilor de comunicaţii şi partea de transmisie a datelor (backbone şi blackhaul), cât mai aproape de utilizatorul final și cu niveluri adecvate de simetrie și de interactivitate, pentru a garanta transmitere mai bună de informații în ambele sensuri.

​Alocarea pentru acest apel este de 54.220.270 euro (FEDR). Din alocarea menționată, va fi stabilită suma alocată pentru intervenții în zona ITI, conform alocării indicative din POC 2014-2020 și a listei  localităților furnizată de ANCOM.

Anexa conținând lista localităților albe NGA, menționată în Ghid, va fi publicată după ce va fi furnizată de către ANCOM.

Valoarea eligibilă totală medie în cadrul unui proiect pentru o gospodărie este de maxim 500 euro (echivalent lei), din care 475 euro (echivalent lei) în cadrul schemei de ajutor de stat şi 25 euro (echivalent lei) în cadrul schemei de ajutor de minimis.

Solicitanți eligibili

Întreprinderi mici, mijlocii sau ​mari, autorizate de către ANCOM, ca operatori de comunicații electronice, neîntrerupt, de cel puțin 3 ani consecutivi, anteriori datei depunerii cererii de finanțare. Obligația se menține și la data semnării contractului de finanțare.

 

Perioada de consultare publică este de 30 zile calendaristice, începând cu data de 22.12.2017 până la data de 20.01.2018, timp în care observațiile și sugestiile pot fi trimise pe email la: office@itideltadunarii.com și  fonduri.oipsi@comunicatii.gov.ro.

Ghidul şi documentele anexe pot fi consultate aici​