finantare-consorții-regionale-integrate-pentru-învățământ-dual

 Catalog-Item Reuse

Ministerul Educației a lansat în consultare publică Ghidul Solicitantului „Program-pilot pentru dezvoltarea consorțiilor integrate pentru învățământ dual”
Adaugat la data 12 iulie 2022

Ministerul Educației a lansat în consultare publică Ghidul Solicitantului „Program-pilot pentru dezvoltarea consorțiilor integrate pentru învățământ dual” în vederea deschiderii și susținerii unor rute profesionale complete pentru învățământul tehnic prin extinderea rutei duale la nivel universitar.

Scopul programului-pilot constă în dezvoltarea unei educații duale centrate pe nevoile elevilor și studenților în strânsă legatură cu nevoile pieței muncii. Vor fi asigurate, în corelație cu piața muncii, diversificarea calificărilor, precum și creșterea numărului de absolvenți prin oferirea unui parcurs educațional complet pentru elevii înscriși în învățământul dual de nivel liceal, astfel încât aceștia să poată urma programele de învățământ universitar.

În același timp, a fost lansat în consultare proiectul unei medotologii-cadru de funcționare a consorțiilor în cadrul sistemului național de învățământ.

Acestui apel îi sunt alocate 338 de milioane de euro pentru a finanța cel puțin 10 consorții regionale integrate pentru învățământ dual.

 „Fiecare consorțiu va primi finanțare pentru a construi și operaționaliza campusuri integrate pentru învățământ dual care să asigure atât infrastructura necesară unei pregătiri profesionale eficiente și relevante pentru nevoile pieței muncii, cât și infrastructura socială necesară pentru creșterea atractivității învățământului profesional (spații de cazare, masă, activități sportive și alte activități recreative). Infrastructura acestor campusuri va îngloba o importantă componentă de digitalizare”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reformă, va asigura procesul de selecție, contractare și monitorizare a implementării.

Finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ghidul solicitantului: Program-pilot pentru dezvoltarea consorțiilor integrate pentru învățământ dual + ANEXE (arhivă RAR)

Metodologie de constituire a consorțiilor integrate pentru învățământul dual.

Perioada de consultare este 8 iulie - 8 august. Propunerile și observațiile pot fi transmise pe adresa de e-mail consultare.pnrr@edu.gov.ro