finanțare-pnrr-proiecte-mobilitate-urbană-verde

 Catalog-Item Reuse

Finanțare din PNRR pentru proiecte care vizează mobilitatea urbană verde
Adaugat la data 10 octombrie 2022

Cel de-al doilea apel de proiecte pentru dezvoltarea durabilă a localităților din România, prin investiții în infrastructura locală, finanțate din Fondul Local al Planului Național de Redresare și Reziliență, va fi lansat vineri, 14 octombrie, la ora 10:00.

„Investițiile finanțate vor susține atât reziliența și tranziția verde a zonelor urbane și rurale, cât și reducerea disparităților teritoriale la nivel regional, intra-regional și intra-județean”, informează Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Alocarea financiară estimată pentru această a doua rundă este de 859.690.000 de euro pentru locuințe eficiente energetic pentru tineri și specialiști din sănătate și învățământ, pentru proiecte care vizează mobilitatea urbană verde, prin înnoirea parcului de vehicule nepoluante destinate transportului public, cu emisii zero de gaze de eșapament, pentru achiziționarea de puncte de reîncărcare pentru vehiculele electrice și pentru piste de biciclete în localități.

Cererile vor putea fi depuse online, în format digital, în mod transparent, pe site-ul www.mdlpa.ro/investitii/PNRR , cu un utilizator și parolă securizată aferentă fiecărei UAT.

 

Pentru detalii — comunicat MDLPA — https://bit.ly/3Cq1P1D