eficientizare-energetica-Tulcea

 Catalog-Item Reuse

Blocuri de pe strada Gării, reabilitate termic cu bani europeni prin mecanismul financiar ITI
Adaugat la data 21 iulie 2021

Ministrul Cseke Attila, a semnat contractul de finanțare pentru  eficientizarea energetică a blocului 3 situat pe strada Gării, nr. 6, din municipiul Tulcea,a anunțat recent Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Investiția se face cu bani europeni prin mecanismul financiar ITI și are o valoare de aproximativ 260.000 de euro. Urmează să fie parcursă procedura pentru achiziția lucrărilor. Lucrări similare se află deja în desfășurare pe strada Gării, la blocurile 12, 7 și 4. Toate aceste investiții sunt finanțate prin mecanismul financiar ITI.

Măsurile de intervenție vor asigura îmbunătățirea eficienței energetice în special prin lucrări de izolare  termică și hidroizolare a anvelopei clădirii (pereți exteriori, ferestre, tâmplărie, planșeu superior, planșeu peste subsol), șarpantelor, reabilitarea și modernizarea instalaţiei de distribuţie si colectare apă, parte comună.

Din totalul cheltuielilor, un procent de 60% este acoperit din Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat. Din bugetul local va fi asigurată, în primă fază, diferența de 40%, reprezentând contribuția beneficiarului.

„Suma va fi recuperată de la asociațiile de proprietari într-o perioadă de 10 ani. Astfel, o garsonieră va avea de plătit o sumă de aproximativ 55 lei / lună, iar un apartament cu două camere, o sumă de 85 lei / lună”, precizează Municipalitatea.

 


Galerie Foto