conferinta lansare-stagii practica-pocu

 Catalog-Item Reuse

Conferința de lansare a proiectului „Practic-Program de stagii de practică pentru elevii din teritoriul ITI Delta Dunării”
Adaugat la data 1 octombrie 2020

Hotelul „Esplanada" din municipiu a găzduit astăzi conferința de lansare a proiectului Practic-Program de stagii de practică pentru elevii din teritoriul ITI Delta Dunării. Beneficiar al proiectului desfășurat în parteneriat cu Patronatul Intreprinderilor Mici și Mijlocii Tulcea și Asociația pentru Formare, Educație și Dezvoltare - „Eurofeed" este Asociația Kefoed's School România. Partener asociat al proiectului este Liceul „Anghel Saligny” Tulcea.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă asigurarea unei rate crescute de participare a 102 de elevi din teritoriul ITI Delta Dunării la programe de învăţare la locul de muncă pe o perioadă de 24 de luni, cu accent pe sectoarele economice cu potenţial competitiv identificate conform SNC şi din domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.


La eveniment, ADI ITI Delta Dunării a fost reprezentată de Violeta Munteanu și Vasilica Carp Bârlădeanu, experți POCU în cadrul Asociației.

„Un proiect util care răspunde nevoii de forță de muncă calificată, fenomen cu care se confruntă la ora actuală piața muncii. Succes celor implicați în realizarea acestui proiect și vă asigurăm că și de acum înainte veți găsi în echipa ADI ITI Delta Dunării un partener pe care să vă bazați la nevoie", a declarat Violeta Munteanu, expert POCU în cadrul Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării.

 

Principalele rezultate așteptate în urma implementării proiectului sunt:

​- Derularea unor stagii de practică inovative pentru 102 elevi în domenii/sectoare economice cu potențial competitiv identificate conform SNC si din domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI;

- Certificarea a minim 77 elevi la finalizarea studiilor la care acestia sunt înscriși;

- Creșterea șanselor pentru 102 elevi de obţinere a unor locuri de muncă potrivite ca urmare a consilierii si orientării profesionale, inclusiv prin auto-ocupare;

- Crearea unor parteneriate solide: sistem de învăţare – angajatori;

- Angajarea a minim 22 persoane la finalizarea calităţii de participanți în cadrul proiectului şi ocuparea a 22 de locuri de muncă durabile;

- 11 elevi implicaţi in alte cursuri / programe de formare la finalizarea calităţii de participanţi în cadrul proiectului;

- Transferul bunelor practici existente şi expertizei, know how-ului, ca factor determinant pentru asigurarea sustenabilităţii parteneriatelor încheiate.

Valoarea totală a proiectului: 2.363.403,67 lei ; Valoarea cofinanțării UE: 2.363.403,67 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni, 13.08.2020-12.08.2022. Proiect cofinanțat din Fondul Social European, din alocarea ITI pentru Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Notă: prezentarea proiectului, atașată în format pdf,  aparține organizatorului evenimentului - Asociația Kefoed's School România.

conferinta lansare_prezentare_Proiect Stagii de practica pentru elevi_ITI