apel-proiecte-imm-retehnologizare-rezilienta

 Catalog-Item Reuse

Apel de proiecte pentru investiții destinate retehnologizării, în vederea refacerii capacității de reziliență a IMM-urilor
Adaugat la data 24 august 2022

Pentru a susține mediul de afaceri în circumstanțele excepționale create de manifestarea la nivel global a efectelor generate de pandemia de COVID-19, crizele de consum și crizele produse de războiul din Ucraina, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat o serie de măsuri, printre care și Măsura 4.1.1. Cu o alocare de aproximativ 400 de milioane de euro, aceasta va finanța investiții destinate retehnologizării, în vederea refacerii capacității de reziliență a IMM-urilor.

Apelul pentru proiectele care intră sub incidența ajutorului de stat s-a deschis marți, 23 august, iar apelul pentru proiectele care intră sub incidența ajutorului de minimis se deschide miercuri, 24 august.


a) modernizarea/echiparea/racordul la utilități publice/eficiență energetică a infrastructurilor de tip clădiri specifice aferente capacităților de producție/servicii existente, precum și pentru alte categorii de cheltuieli aferente infrastructurilor specifice de producție/servicii pentru care nu este necesară obținerea de autorizații de construire în conformitate cu legislația specifică în vigoare;

b) dotarea cu echipamente, utilaje specifice, mobilier specific, dotări IT, inclusiv pentru eficiență energetică necesare activității de producție și servicii precum și alte achiziții de bunuri de această natură care sunt necesare capacităților de producție/servicii existente.

 

Procedura de aplicare pe platforma IMM Recover:

Proiectele, împreună cu toate anexele solicitate prin Ghidul solicitantului, vor fi depuse în platforma IMM Recover, în care potențialii beneficiari au avut de asemenea posibilitatea să se înroleze în aplicația pentru pregătirea documentelor începând cu data de 16 august 2022, dată la care a început perioada de preînscriere.

Apelurile se vor închide pe data de 29 august 2022, ora 23:59:59, respectiv 30 august 2022, ora 23:59:59.

  • ​Ghidul Solicitantului pentru acest apel de proiecte, împreună cu un set de răspunsuri pentru cele mai frecvente întrebări se găsesc aici: https://bit.ly/3Sov8bL.

  • Manualul utilizatorului pentru platforma IMM Recover este aici: https://bit.ly/3AFYThF

  • Manualul de utilizare pentru depunerea cererii de finanțare este publicat aici: https://bit.ly/3QCb2JX.

  • Manualul de utilizare pentru depunerea cererii de finanțare în cadrul Acțiunii 4.1.1 – Investiții în activități productive – ajutor de minimis – Word ​/ Pdf​ ​​

Pentru detalii suplimentare, consultați comunicatul de presă postat pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, secțiunea Comunicare.