apel-de-proiecte-dedicat-autoritatilor-administratiei-publice-locale-producerea-de-energie-din-surse-regenerabile

 Catalog-Item Reuse

POIM: autoritățile administrației publice locale pot depune proiecte pentru producerea de energie din surse regenerabile în vederea comercializării
Adaugat la data 24 noiembrie 2022

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, deschide în data de 24 noiembrie 2022, ora 10.00 apelul de proiecte dedicat autorităților administrației publice locale – Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile, Obiectivul specific 11.2: Utilizarea energiei din surse regenerabile la nivelul autorităților publice locale.

Prin realizarea investițiilor în cadrul apelului este sprijinită promovarea producerii de energie din surse regenerabile la nivelul AP-urilor prin finanțarea următoarelor tipuri de proiecte:

- Realizarea capacităților de producere energie electrică și termică în cogenerare din SRE cu excepția biomasei pentru comercializare.

- Realizarea capacităților de producere energie electrică și termică din SRE cu excepția biomasei pentru comercializare.

Apelul va fi deschis din 24 noiembrie 2022 ora 10.00 până la 06 decembrie ora 17.00, având un buget alocat de 250.000.000 euro.

​Completarea declarațiilor pe platforma IMM Recover

In vederea depunerii proiectelor este necesară completarea următoarelor declarații, conform indicațiilor de aici

„Declarațiile nu sunt prevăzute în Ghidul Solicitantului și nu influențează evaluarea proiectelor, dar sunt obligatorii pe platforma IMM Recover pentru depunerea cererilor de finanțare", se arată într-un comunicat al MIPE.

 

Ghidul solicitantului - Sprijinirea autorităților publice locale care au în responsabilitate servicii publice de interes local în implementarea unor măsuri destinate promovării producției de energie din surse regenerabile în vederea comercializării

Ordinul MIPE nr. 2991/16.11.2022

Centralizatorul observațiilor primite în perioada de consultare publică