adi-iti-delta-dunarii-a-convins-comisia-europeana-modernizarea-sju-tulcea-si-achizitia-de-nave-pentru-transport-in-delta-eligibile-la-finantare

 Catalog-Item Reuse

ADI ITI Delta Dunării a convins Comisia Europeană: modernizarea SJU Tulcea şi achiziţia de nave pentru transport în Deltă, eligibile la finanţare
Adaugat la data 5 noiembrie 2018

În urma demersurilor făcute de Asociaţia pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării la Comisia Europeană a fost modificat Programul Operaţional Regional 2014-2020, intervenţie care are ca efect posibilitatea finanţării unor investiţii importante pentru comunitatea noastră.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea intră într-un amplu program de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare.

Se consideră oportună finanțarea acestui pachet de investiţii având în vedere că Delta Dunării este un teritoriu unic care necesită o abordare integrată ținând cont de dimensiunea populației izolate și marginalizate, de gradul mare de vulnerabilitate și accesul limitat la servicii.

Concretizarea investiţiilor în modernizarea SJU înseamnă acces la servicii medicale mai bune pentru populaţia din teritoriul ITI şi cu precădere pentru localnicii din Deltă.

  • Modernizarea transportului de pasageri pe apă în Delta Dunării

Totodată, pe componenta Conectivitate, are undă verde la finanţare achiziționarea de nave ecologice noi de pasageri pentru transport în localităţile izolate ale Deltei.

Organizarea unui sistem de transport public naval local pentru persoane și realizarea de facilități de acostare ar avea un impact semnificativ pentru dezvoltarea regiunii și a calității vieții.

Pe lângă beneficiile pentru populaţia din localităţile izolate ale Deltei, un sistem de transport public bine organizat va permite şi o creștere durabilă a numărului de turiști care vizitează în număr din ce în ce mai mare această zonă, turismul fiind una din principalele surse de venit pentru o parte a populației Deltei.

Investițiile în transportul pe apă în regiunea Delta Dunării, vor lua în considerare caracterul unic al Deltei Dunării.

Materializarea acestor proiecte răspunde scopului pentru care a fost creată Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă a Deltei Dunării.

Modificarea Programului Operațional Regional a fost aprobată de către Comisia Europeană prin decizia C(2018)6889 din 16/10/2018.

POR-Decizie CE 6889