Proiectul-CulTourE4Youth-poveste-tineri-antreprenori-tulceni-grecia-turism-cultural

 Catalog-Item Reuse

Adunarea Generală a Conferinței Regiunilor Periferice Maritime din Europa: povestea unor tineri antreprenori tulceni a impresionat în Grecia
Adaugat la data 31 octombrie 2022

​În perioada 25-30 octombrie , insula Creta din Grecia a găzduit lucrările celei de a 50-a Adunări Generale a Conferinței Regiunilor Periferice Maritime din Europa, organism în care UAT Județul Tulcea este membru. În cadrul Conferinței a fost susținut seminarul „CulTourE4Youth – Supporting Youth Entrepreneurship in Cultural Tourism for coastal communities in the Black Sea region”. Evenimentul a fost organizat de Comisia Balcanică și a Mării Negre.

Proiectul CulTourE4Youth - care a susținut organizarea seminarului -  aduce în prim-plan problema tinerilor care intenționează să deschidă mici afaceri, în regiunile Mării Negre, într-un context socio-economic și politic cu multiple provocări, știut fiind faptul că majoritatea regiunilor se confruntă cu lipsa locurilor de muncă pentru tineri aflați la început de drum. Proiectul este implementat în parteneriat, de entități din Turcia, Georgia, Azerbaijan, Ucraina și Republica Moldova, dar deschide posibilitatea unor dezbateri mai largi, prin intermediul conferințelor în care vorbitori din alte țări limitrofe Mării Negre sunt invitați.


Mecanismul financiar ITI ​ a fost prezentat în cadrul seminarului ca una dintre soluțiile suport pentru tinerii antreprenori care și-au realizat propriile afaceri în turism, cu precădere pe nișa cultural-tradițională.

Despre intervenția multidirecțională a mecanismului ITI Delta Dunării în județul Tulcea, modul în care acest mecanism financiar european a ajutat tinerii antreprenori și per ansamblu dezvoltarea teritorială, a vorbit ​​ Roxana Iacob, expert accesare fonduri structurale - Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării.  

A impresionat povestea unor tineri antreprenori tulceni care, cu sprijinul mecanismului financiar ITI și-au transformat un vis în realitate.

Pensiunea agroturistică „Cuplu Călător”, din Jurilovca – un exemplu de bună practică

Clipul realizat de ADI ITI Delta Dunării și prezentat în cadrul seminarului „CulTourE4Youth – Supporting Youth Entrepreneurship in Cultural Tourism for coastal communities in the Black Sea region”, eveniment integrat în lucrările celei de a 50-a Adunări Generale a Conferinței Regiunilor Periferice Maritime din Europa.
Prezentarea susținută de Roxana Iacob, expert accesare fonduri structurale în cadrul evenimentului organizat de Comisia Balcanică și a Mării Negre a evidențiat importanța finanțărilor prin mecanismul ITI care au avut ca beneficiari și tinerii sub 40 de ani ⬇​

„Supporting youth entrepreneurship on Tulcea County territory through ITI financing mechanism – Tourism, Culture – Traditions, Local Identity”

UAT Județul Tulcea este membru al CRPM din anul 2001 și prezidează Comisia Balcanică și a Mării Negre.