Ordonanta-ajustare-preturi-constructii-termen

 Catalog-Item Reuse

IMPORTANT: Contractanţii pot solicita autorităţilor/entităţilor contractante ajustarea prețurilor la materialele de construcții în termen de 15 zile
Adaugat la data 3 septembrie 2021

​În Monitorul Oficial al României nr. 833/2021, Partea I, s-a publicat Ordonanța Guvernului nr. 15/2021 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare, în conformitate cu care prețurile contractelor de achiziție publică se ajustează în funcție de evoluția prețurilor la materialele de construcții.

Contractanţii pot solicita autorităţilor/entităţilor contractante ajustarea prețurilor la materialele de construcții în termen de 15 zile, conform:

Art. 2

(10) În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe, contractanţii pot transmite autorităţilor/entităţilor contractante o adresă prin care solicită ajustarea valorii aferente cheltuielilor cu materialele pentru restul rămas de executat, existent la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe, pentru toate contractele de achiziţie publică/sectoriale de lucrări în care sunt parte, prin utilizarea formulei şi a celorlalte prevederi din prezenta ordonanţă, şi încheierea actelor adiţionale la contracte în termenul şi cu conţinutul prevăzut la alin. (12).

Ordonanța Guvernului nr. 15/2021 a intrat în vigoare în data de 03.09.2021.

Actul normativ mai prevede la aliniatul (13) că „Netransmiterea de către contractanţi a adresei prin care solicită ajustarea valorii aferente cheltuielilor cu materiale pentru restul rămas de executat în termenul de 15 zile prevăzut la alin. (10) atrage decăderea acestora din dreptul de a beneficia de aplicarea prevederilor prezentei ordonanţe”.

Ordonanța-15-2021-m-of-833-din-31-aug-2021

MDLPA_Circulara ajustare preturi materiale