OUG-cadru-instituțional-implementare-PNRR

 Catalog-Item Reuse

Guvernul României a adoptat OUG prin care este completat cadrul instituțional pentru implementarea PNRR
Adaugat la data 26 mai 2022

Guvernul României a adoptat în ședința de astăzi Ordonanța de urgență prin care este completat cadrul instituțional pentru implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

„Adoptarea Ordonanței este o etapă necesară pentru transmiterea primei cereri de plată PNRR către Comisia Europeană. Aceasta va fi în valoare de 3 miliarde euro și cuprinde cele 21 de jaloane pe care România le-a avut de îndeplinit în trimestrul IV din 2021”, informează MIPE

Actul normativ adoptat astăzi stabilește cadrul legal pentru prevenirea, verificarea si constatarea neregulilor și a dublei finanțări. Totodată, sunt reglementate și neregulile grave: conflictul de interese, corupția și fraudă.

MIPE este coordonatorul național al PNRR, pentru care România dispune de fonduri în valoare de aproximativ 30 miliarde euro.

PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind prevenirea, verificarea şi constatarea neregulilor/dublei finanţări, a neregulilor grave apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor externe nerambursabile/rambursabile alocate României prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora şi recuperarea creanţelor rezultate