Electric-Up-IMM-HORECA-ajutor-de-minimis-instalare-panouri-fotovoltaice-statii-de-reincarcare-vehicule-electrice

 Catalog-Item Reuse

Guvernul României: o nouă etapă a Programului de finanțare «ELECTRIC UP» - ajutor de minimis de până la 150.000 euro pentru IMM și domeniul HORECA pentru instalarea de panouri fotovoltaice și stații de reîncărcare pentru vehicule electrice
Adaugat la data 26 aprilie 2024

Executivul a aprobat, printr-o ordonanță de urgență, o nouă etapă a Programului de finanțare «ELECTRIC UP» prin care companiile HoReCa, microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) din domenii diverse vor putea obține de la stat ajutoare de până la 150.000 EUR pentru instalare panouri fotovoltaice și stații de reîncărcare a mașinilor electrice şi electrice hibrid plug-in.

Actul normativ  prevede o serie de modificări față de prima ediție a schemei de finanțare, care a fost derulată în perioada 2020-2023.

Astfel, prin noul program ElectricUp2 se acordă un ajutor de minimis de până la 150.000 euro pentru fiecare beneficiar. Concret, trei sferturi din valoarea cheltuielilor eligibile va putea fi acoperită cu fonduri primite prin acest program, IMM-urile urmând să vină cu o finanțare de 25% din valoarea proiectului.

Totodată, se mărește limita superioară a puterii instalate în sistemul de panouri fotovoltaice la 150 kWp, pentru asigurarea consumului propriu, a consumului stațiilor de reîncărcare de minimum 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in cu minim două puncte de încărcare (2x11kW).  

Actul normativ prevede și extinderea termenului de implementare a programului de finanțare până în anul 2032, termen care acoperă implementarea și monitorizarea etapelor 2 și 3.

Programul «ELECTRIC UP 2» va fi finanțat de la bugetul de stat cu 450 de milioane de lei.

 

 

Vezi și ⤵️

Ministerul Energiei lansează Electric Up 2: sprijin pentru IMM-uri și domeniul HORECA pentru instalarea de panouri fotovoltaice și stații pentru vehicule electrice – 06 februarie 2024