AFM-iluminat-public-ghid-finantare-consultare-publica

 Catalog-Item Reuse

Ghidul de finanțare pentru Programul privind creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public – 2022, lansat în consultare publică
Adaugat la data 12 mai 2022

​Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a publicat în consultare publică, Ghidul de finanțare pentru Programul privind creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public – 2022.

„Acest program reprezintă un sprijin pentru comunele, oraşele și municipiile din România care doresc să-și modernizeze sistemele de iluminat public, întrucât proiectul de ghid prevede o finanţare de până la 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiţie”, se arată într-un comunicat de presă​ al Administrației Fondului pentru Mediu.

Beneficiarii vor putea accesa fonduri pentru înlocuirea corpurilor de iluminat existente având un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu surse LED. De asemenea, se vor putea accesa fonduri pentru achiziţionarea şi instalarea sistemelor de telegestiune aferente obiectivelor de investiţii.

Finanţarea în cadrul acestui program se va acorda în funcţie de categoria unităţii administrativ-teritoriale, respectiv:

-pentru comune cu o populaţie de până la 5.000 de locuitori - maximum 1.000.000 lei;

-pentru comune cu o populaţie de peste 5.001 de locuitori - maximum 2.000.000 lei;

-pentru oraşe - maximum 3.000.000 lei;

-pentru municipii de rang 0 - municipiul Bucureşti - maximum 50.000.000 lei;

-pentru municipii de rang I - maximum 6.000.000 lei;

-pentru municipii de rang II - maximum 5.000.000 lei.

Observațiile persoanelor fizice şi juridice pot fi transmise în termen de 10 zile de la data publicării pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, respectiv 4 mai 2022. Persoana de contact, din cadrul Administrației Fondului pentru Mediu, pentru primirea opiniilor, comentariilor și observațiilor este doamna Victoria Antoci, adresă de e-mail: victoria.antoci@afm.ro.

 

Sursa: AFM​


GHID DE FINANTARE​ - ILUMINAT PUBLIC​

comunicat_presa_iluminat_public_AFM