AFIR-ghiduri-finantare-agricultura

 Catalog-Item Reuse

AFIR a publicat versiunile finale ale Ghidului solicitantului pentru accesarea sprijinului financiar acordat pentru sM  6.1, sM 6.3 și sM 16.4/ sM 16.4a
Adaugat la data 19 august 2021
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat pe pagina oficială www.afir.info versiunile finale ale Ghidului solicitantului pentru accesarea sprijinului financiar acordat pentru instalarea tinerilor fermieri (sM  6.1), pentru dezvoltarea fermelor mici (sM 6.3) și pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectoarele agricol și pomicol (sM 16.4/ sM 16.4a) din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

​În ceea ce privește tinerii fermieri, principalul element de noutate îl reprezintă majorarea sprijinului financiar pe care îl pot obține începând cu sesiunea din acest an. Astfel, finanțarea pentru cei care se instalează prima dată ca tineri fermieri este 100% nerambursabilă, se acordă pentru o perioadă de maximum trei ani (inclusiv pentru exploatațiile pomicole – față de cinci ani cât era anterior) și poate fi în valoare de 70.000, 60.000, 50.000 sau de 40.000 de euro în funcție de dimensiunea exploatației.

​De asemenea, se pot obține fonduri europene pentru dezvoltarea fermelor mici, sprijinul acordat este 100% nerambursabil și este de maxim 15.000 de euro. Condițiile de finanțare sunt similare cu cele din anii trecuți.

Pentru detalii consultați comunicatul de presă atașat.

 

În conformitate cu prevederile Procedurii Operaționale de Avizare pentru conformitatea cu Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă a Deltei Dunării

Solicitanții avizului pentru proiectele finanțate din PNDR în perioada de tranziție  2021-2022 pot depune dosarul cererii de avizare în format electronic (documentele semnate în original și scanate  în format PDF),  prin e-mail la adresa office@itideltadunarii.com sau în format hârtie la secretariatul Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării ( Str. Păcii, nr. 20, etaj 2, corp de legătură, Consiliul Județean Tulcea).

Dosarul cererii de avizare poate fi depus începând cu data publicării ghidului solicitantului aferent submăsurii, în forma consolidată ( forma finală),  pe site-urile www.madr.ro  și  www.afir.info .

Dosarul cererii de avizare va conține următoarele documente:

-Cerere de avizare (Anexa nr. 1)

-Fișa Generală pentru prezentarea informațiilor privind proiectul  (Anexa nr. 2)

-Declarația pe propria răspundere că datele completate sunt conforme cu cele completate în cererea de finanțare (Anexa nr. 3)

Procedura de avizare 


CP_Publicare_GS_finale_6.1-6.3_16.4a

  ➡ sM 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri

  ➡ sM 6.3 - Dezvoltare ferme mici

  ➡ sM 16.4 si 16.4a - Sprijin pentru cooperare agricolă și pomicolă