AFIR-achizitie-de-utilaje-fonduri-epuizate

 Catalog-Item Reuse

AFIR: Fondurile achiziției de utilaje din componenta tuturor tipurilor de culturi au fost epuizate
Adaugat la data 2 iulie 2024

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat epuizarea fondurilor disponibile pentru investiții în dotarea cu utilaje și echipamente performante pentru toate tipurile de culturi, exceptând sfecla de zahăr și formele asociative, finanțate prin submăsura 4.1 – Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

De la deschiderea sesiunii pe 25 iunie 2024 și până la momentul epuizării fondurilor alocate, fermierii au depus prin sM 4.1.1, componenta toate culturile, un total de 1.130 de cereri de finanțare, însumând 312,9 milioane de euro, față de o alocare disponibilă de 198 milioane de euro.

  • ADI ITI Delta Dunării: s-au emis 83 de avize de avize de conformitate cu obiectivele SIDD DD

În intervalul de timp menționat, la solicitarea potențialilor beneficiari Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării a emis 83 de avize de conformitate cu obiectivele Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă a Deltei Dunării.

Rămân deschise celelalte două componente ale submăsurii 4.1.1, destinate investițiilor realizate de formele asociative (altele decât cele din sectorul sfeclei de zahăr) și pentru cultura de sfeclă de zahăr.

Pentru detalii ⬇️

CP Epuizare 4.1.1 toate culturile PNDR 2020