Catalog-Item Reuse

ANAP extinde procesul de selecție pentru organizațiile care doresc să primească suport pentru elaborarea unei foi de parcurs în vederea înființării UCA la nivel local
Adaugat la data 28 aprilie 2022

Agenția Națională pentru Achiziții Publice continuă implementarea măsurilor incluse în Strategia Națională în domeniul Achizițiilor Publice și încurajează agregarea cererii de produse, servicii sau lucrări între autoritățile contractante de la nivel local prin înființarea unor unități centralizate de achiziții la nivel local.

​În urma procesului de selecție, ANAP și Organizațiile Partenere selectate au semnat protocoale de colaborare pentru înființarea și operaționalizarea a trei UCA la nivel local, respectiv pentru elaborarea foilor de parcurs pentru alte 8 UCA la nivel local, în scopul funcționării ulterioare. Inițiativa se realizează în cadrul proiectului SIPOCA 625 "Sprijin în implementarea SNAP prin consolidarea capacității administrative a ANAP și a autorităților contractante".

Pentru finalizarea listei extinse de organizații care vor primi sprijin pentru elaborarea unei foi de parcurs, ANAP lansează un proces de selecție dedicat, care se va desfășura în perioada aprilie – mai 2022.

Exprimarea voinței și interesului instituției pe care o reprezentați în legătură cu inițiativa de înființare a UCA se realizează prin completarea și returnarea chestionarului disponibil aici.

Informații privind conceptul de UCA sunt disponibile aici.

Informațiile colectate prin intermediul chestionarului, împreună cu datele obținute din cercetarea secundară reprezintă date de intrare pentru procesul de selecție organizat în cadrul Proiectului SIPOCA 625.

Chestionarul este disponibil pentru completare până la data de 6 mai 2022.

Pentru mai multe informații privind inițiativa de înființare a UCA locale, nu ezitați să contactați echipa de implementare a Proiectului la adresele ucalocale@ro.ey.com și raluca.bancila@anap.gov.ro.

 

Sursa: anap.gov.ro