Catalog-Item Reuse

Finantare pentru cercetare si inovare Horizon 2021-2027

Cu un buget de peste 95 de miliarde EUR pe perioada 2021-2027, Orizont Europa este programul UE de finanțare a cercetării și inovării. Principalele obiective sunt consolidarea științei și tehnologiei, încurajarea competitivității industriale și punerea în aplicare a obiectivelor UE de dezvoltare durabilă.

Pandemia Covid-19 a demonstrat că cercetarea și inovația sunt vectori de redresare economică. Sute de milioane de euro au fost alocați proiectelor de cercetare a coronavirusului în cadrul programului anterior finanțat de UE, Orizont 2020. Noul program va continua să sprijine cercetarea în domeniul medical și să ajute sistemele sanitare din UE să se pregătească pentru crize viitoare.

Horizon Europe 2021-2027 Investim pentru a ne modela viitorul

Noul program UE de finanțare a cercetării va oferi fonduri pentru tranziția digitală și ecologică, ajutând industria pentru decarbonizare, pentru reducerea dependenței de combustibili fosili și pentru ca redresarea după Covid-19 să acorde prioritate climei. Va fi inclusă și o alocare specială de fonduri pentru sectoarele cultural și creativ care au fost grav lovite de pandemie.

Programul de cercetare se va concentra asupra a cinci domenii:

  • Accelerarea tranziției spre o Europă rezilientă și pregătită pentru schimbări climatice
  • Tratarea cancerului
  • Crearea a 100 de orașe neutre climatic până în 2030
  • Regenerarea mărilor și apelor
  • Garantarea a 75% soluri sănătoase până în 2030

➡​Informații la zi 

Ultima modificare 2 iulie 2021