RO-UA(2014-2020)

În perioada 2014-2020, Uniunea Europeană va finanța Programul Operațional Comun România-Ucraina, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI).
Programul se adresează zonei aflate la frontiera dintre România şi Ucraina, şi va contribui la atingerea obiectivului general al Instrumentului European de Vecinătate: evoluţia către o regiune de prosperitate şi bună vecinătate, realizată prin acţiuni de cooperare transfrontalieră în beneficiul statelor membre şi nemembre ale UE care se învecinează.
Aria programului este constituită din:

  • România: Judeţele: Satu Mare, Maramureş, Botosani, Suceava, Tulcea
  • Ucraina: Oblasturile: Ivano-Frankivsk, Zakarpatska, Chernivtsi, Odesska

Alocarea financiară a Uniunii Europene la program este de 60 mil EUR. Cofinanţarea minimă pe care trebuie să o asigure cele două ţări este de 10% din valoarea contribuţiei UE.
Programul Operaţional Comun România-Ucraina a fost elaborat de Comitetul Comun de Programare cu consultarea părților interesate din aria programului. Programul a fost aprobat de către Comisia Europeană în decembrie 2015.

Interesul crescut al organizațiilor din regiunea de graniță dintre România și Ucraina s-a materializat prin depunerea unui număr de 196 proiecte în cadrul celor două apeluri, HARD și SOFT, care au fost deschise în cadrul Programului Operațional Comun România – Ucraina 2014 – 2020.

Autoritatea de Management a Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 a publicat corrigenda la Ghidul pentru Proiecte Hard și Soft, cu referire la definirea infrastructurii, activitățile eligibile orientative, contribuția proiectului la Program și documentele justificative. Împreună cu ghidurile actualizate, au fost publicate pachetele de aplicație, respectiv versiunea optimizată a formularului de cerere de finanțare (inclusiv bugetul, cadrul logic) și anexele la http://ro-ua.net/ro/about-the-programme-ro/apeluri-de-proiecte.html

Ultima modificare 24 iulie 2019